Bálok és Gálaestek Budapesten - 2020.

Lions Bál

Budapest Stefánia Palota
Lions Clubok Magyarországi Szövetségének éves bálja.
Széchenyi Bál

Pesti Vigadó
Széchenyi Lakoma - mesterszakácsok által kiemelt figyelemmel összeállított négyfogásos, Hungarikumokat is tartalmazó lakoma. Az egyes fogásokhoz az ételhez illő, gondosan kiválasztott, felszolgált borokat kóstolhat.
A báli vigasság alatt közreműködik a 100 tagú Cigányzenekar és a Madarak együttes.
Aranybál

Pesti Vigadó
A Pesti Vigadó díszterme évente egyszer a BDZ és vendégei kedvéért ünnepi díszt ölt. A székeket körasztalok váltják fel, a színpad a díszpáholy elé kerül, és egy táncparkettel egészül ki. A panorámafolyosót fejedelmi ételek, pompás nedűk és ellenálhatatlan sütemények foglalják el. A folyosókon és a teremben virágdíszek, hangulatos világítás, és az egész épületet betölti a zene.
Hajósbál

Budapest, Duna Event
"Vízre szállunk a Wikingekkel, bár még koránt sincs itt a szezon, Hogy barátainkkal, hajós társainkkal egy impozáns estély keretében Idén is együtt búcsúztassuk a telet, immár a II. Dunai Hajós Bálon"
Magyar Borok Bálja
A Valentin nap jegyében
Corinthia Hotel Budapest
A hazai üzleti, kulturális és diplomáciai élet szereplői mellett a legjobb magyar borászok is képviseltetik magukat az eseményen.
A hagyományosan ötfogásos vacsorát három elitétterem séfje komponálja a speciális borsorhoz. Neves fellépők produkciói, 100 bor, gasztronómiai különlegességek és természetesen tánc színesíti az estet, melynek háziasszonya Ördög Nóra.
Jogász Bál

Hilton Budapest
A világörökséghez tartozó Budai Várnegyed szívében exkluzív környezet várja a hozzánk érkezőket, akik a lélegzetelállító dunai panorámát is csodálhatják.
Oroszbál
A nőnap jegyében
Budapest Marriott Hotel Bálterme

A nyitótánc után Gálavacsora, amelyben a tradicionális orosz konyha ízei dominálnak. A moszkvai művészek műsorát a vendégek tánca követi hajnalig.
Anna-bál
Balatonfüred

195. alkalommal kerül megrendezésre Balatonfüreden az Anna-bál. A balatonfüredi Anna bál történelmi hagyományra visszatekintő rendezvény, az ország egyik legrégebbi bálja. Hangulatában és tradícióiban feleleveníti a polgári Magyarország egyik leggazdagabb időszakát a Reformkort. A bál csúcspontja a bálkirálynő és udvarhölgyeinek megválasztása, melyre éjfél után kerül sor. A Hajókikötő előtti Vitorlás téren utcabálon szórakozhat a nagyközönség.
Szilveszteri bál
„idő a bűvölethez” Bécs

A mottó szerint „idő a bűvölethez” december 31.-én van egy újabb lenyűgöző báli program a Hofburgban, ami számtalan szemkápráztatással bővül különböző programok keretein belül. Négyfogásos gálavacsorát tartalmaz, a chill-out társalgóban, a bécsi kávéházban és a különféle újévi büfékben és bárokban lesznek mindenféle izgalmas látnivalók.
budapest szmoking tuxedo bal

Mi az öltözködési etikett, ha kiemelt eseményere vagyunk hivatalosak?


Az egyik legfontosabb szabály, hogy a báli etiketthez, az öltözködési szabályokhoz igazodva – az adott bálra jellemző szokások, hagyományok alapján – úgy válasszunk ruhát, ami harmonizál a viselőjének személyiségével. Pároknál az is fontos, hogy báli öltözékük harmonizáljon egymással.

Miért érdemes kölcsönözni?

Báli ruhát (hölgyeknél elsősorban kis- és nagyestélyi ruhákat, uraknál a szmokingot, frakkot, zsakettet) kölcsönözni érdemes.

- Ruhát kölcsönözni olcsóbb, mint megvenni azt.
- Nem kell bajlódnia a tisztítással
- Nem foglalja a helyet a szekrényében
- Mindig kifogástalan megjelenésű lehet, mert a kölcsönzött ruhákat mindig méretre is igazítjuk.

Ha ruhát vásárol, akkor döntsön a klasszikus színek és az egyszerűbb vonalvezetés mellett, mert így a következő szezonban is tudja viselni azt más kiegészítőkkel.

Dress CodeWhite tie:
Ez a dress code kifejezés a legelegánsabb események meghívóin szerepel: az urak számára a frakk viseletét írja elő.
Kiegészítői: a fekete cilinder, a mélyen kivágott fehér piqué-mellény, a rejtett gombolású fehér frakk ing, a mandzsettagombok, a kézzel kötött fehér csokornyakkendő és fekete lakkcipő, fehér díszzsebkendő viselete ajánlott hozzá.

A hölgyek számára nagyestélyi ruha viseletét írja elő. Ajánlott kiegészítő hozzá a hosszú kesztyű viselete). Ékszerek, frizura és smink tekintetében az egyszerűség és ízlésesség követendő.


bal
Black tie:
Az urak számára az ilyen eseményeken kötelező a fekete színű szmoking viselete.
Kiegészítői: a fekete csokornyakkendő, dupla mandzsettás ing, lehetőség szerint díszgombokkal,fehér díszzsebkendő, fekete spanyolöv és bőr vagy lakkcipő az elvárt kísérő.
A hölgyeknél elvárt az ujjatlan kisestélyi ruha, amelyhez egy stóla kiválóan illeszkedhet, de kesztyűt ilyenkor nem kell felvenni. Koktélruha is elképzelhető, annak függvényében, hogy mennyire elegáns, illetve formális a rendezvény.


Black tie invited /Black tie optional:

Nem elvárt a szmoking viselete az uraktól, hanem az helyettesíthető egy elegáns fekete öltöny, fehér ing és fekete hosszú nyakkendő kombinációval is, hölgyeknek a Black tie öltözethez képest kevésbé ünnepélyes ruha (kisestélyi vagy koktélruha) is viselhető.

Creative black tie

A klasszikus szmokingos megjelenés fiatalos újrafogalmazását jelenti. Ez lehet egyfelől a fehér inget felváltó fekete, vagy más sötét inges, nyakkendős megjelenés, illetve kötött darabok, mint a garbó vagy kasmírból készült póló párosítása a szmokinggal. Hölgyek viselhetnek koktélruhát, de akár egy minőségi anyagból készült két részes kosztümöt is.