bal

Bál


A báli hagyományoknak megfelelően a vendégeknek minden esetben szigorú öltözködési szabályokat kell követniük.
Kizárólag a black tie viselete megengedett a bálon. Fekete szmoking, fehér ing és fekete csokornyakkendő viselete kötelező.
A báli rendezvényeket általában cocktail party vezeti be, de ettől függetlenül a cocktail ruhák viselte nem megengedett.
Hölgyek esetében az egész este folyamán kötelező a hosszú báli ruha viselése.

Várjuk bemutatótermünkben! Foglaljon időpontot most!
 

Esküvő


Az esküvői öltözék megfelelő kiválasztásához a meghívó jellege, és a feltüntetett időpont adhat útmutatást.
Amennyiben formális, délutáni eseményről van szó, a hölgyek koktélruhát, az urak sötét öltönyt, konzervatív inget és nyakkendőt viseljenek.
A vacsorán a hölgyek kisestélyiben, a férfiak sötét öltönyben, vagy ha a meghívón szerepel szmokingban jelenjenek meg. Informális délutáni fogadáson a hölgyeknek marad a koktélruha, a férfiaknak a sötét öltöny, zakó egy elegánsabb nadrággal és nyakkendő. Elegáns megjelenést biztosít minden esküvőn a szmoking este 6 óra után és az ezt követő tánccal egybekötött vacsorán.
A sálgalléros, klasszikus fekete szmokinggal nem lehet melle lőni, szárnygalléros fehér inggel, csokornyakkendővel, mellénnyel, illetve fekete vagy színes spanyol övvel mutat a legjobban.

Várjuk bemutatótermünkben! Foglaljon időpontot most!
eskuvo
 
alkalmak

Rendezvény


A különböző rendezvényeken formálisan akkor illik szmokingot viselni, amikor az esemény jellege, vagy a hagyomány megkívánja.
Kötelezően pedig akkor, amikor az írásos meghívó is tartalmazza azt. Az utóbbi évtizedben a szmoking, azaz a black tie vált a társasági megjelenés szinte kötelező elemévé.
A szmoking formális alkalmi ruházat, amit az protokoll előírás szerint este 6 óra után ajánlatos viselni. Este 6 óra előtt kezdődő rendezvények esetében más öltözetet kell választani. Kétféle alternatívája elfogadott.
Az alternatív black tie és a kreatív black tie. Az alternatív black tie fekete szmokingot, fehér inget és fekete normál vagy csokornyakkendőt (ha lehet kézzel kötött) jelöl. A kreatív black tie pedig fekete garbót, színes bársonykabátot vagy nyitott gallért takar.
Esküvőkre, operába, komolyzenei koncertekre vagy egy exkluzív vacsorára tökéletes választás.
Akkor válasszon szmoking viseletet, ha a meghívón a „black tie” kifejezés szerepel.

Várjuk bemutatótermünkben! Foglaljon időpontot most!
 

Szilveszteri gálavacsora


Az év utolsó napját egy elegáns bálon fogja tölteni? Meghívást kapott egy exkluzív szilveszteri gálavacsorára, de nincs alkalmi viselete, szmokingja?

Segítünk az alkatához legjobban illő szmokingot kiválasztani, melyet igény szerint méretre is igazítunk Önnek. Érezze magát kényelmesen és elegánsan az egész szilveszteri party alatt.

Várjuk bemutatótermünkben! Foglaljon időpontot most!
szilveszteri galavacsora szmoking kolcsonzes_2